Beavatkozások

 

 

 

Orvosi Centrumunkban az alábbiakban felsorolt szakmákon belül tudunk ambuláns, egynapos műtéti megoldásokat biztosítani.

 • A műtéti fájdalomcsillapításról

  A beavatkozások, testbe hatoló vizsgálatok esetén többféle gondolat is felmerül az emberekben. Érzi-e, fájni fog a beavatkozás? Lesz-e műtét után fájdalom?

  Orvosi Centrumunk nagy hangsúlyt helyez a fájdalommentesség kérdésére. Ennek megfelelően a beavatkozásoknál az alábbi érzéstelenítő módszereket alkalmazhatjuk:

  Tű nélküli helyi érzéstelenítés, fagyasztás alkalmazása kis területre pl.: gyulladt benőtt köröm esetén

  Alacsony nyomású helyi érzéstelenítés, melynek lényege, hogy a hatóanyag bejuttatása semmilyen, vagy csak minimális kellemetlen érzettel jár. pl.: ambuláns visszér műtét

  Bódítás alkalmazása önállóan, vagy helyi, ill. gerinc érzéstelenítés kiegészítésére. Ezt főleg akkor alkalmazzuk, ha a páciens nem szeretne teljes altatást, de zavarják a műtét alatt hallható hangok, vagy a tompa érzetek. pl.: hagyományos vastagbéltükrözés

  Szelektív gerinc érzéstelenítés. Rendelőnk különlegessége a szelektív gerincérzéstelenítést. Ez azt jelenti, hogy mozgatni tudja a végtagjait a páciens, de ugyanakkor érezni semmit sem fog. Rögtön járóképes a vizsgálat, vagy beavatkozás után, nincs fejfájásos mellékhatás.

  Speciális érzéstelenítés az ultrahang vezérelt regionális érzéstelenítés. Így a gerinctől távolabb történik az érzéstelenítő beadása, mégis az egész régió teljes érzéstelenítését el tudjuk érni kis helyre beadott kevés érzéstelenítőszer révén. Ez egyben a műtét utáni fájdalommentességet is meghosszabbítja Pl.: mell és lágyéksérv műtét

  Altatásban alapvetően a helyi érzéstelenítéssel nem megoldható műtétek és vizsgálatok történnek. Természetesen kérésre, és amennyiben az egészségi állapot megengedi egyszerűbb műtétek és vizsgálatok is történhetnek altatásban, ha valaki nem szeretne semmit sem hallani, látni, tompán érezni.

  A műtét utáni fájdalom leginkább a sebzés nagyságától és elhelyezkedésétől függ. Éppen ezért fontos, hogy a seb minél kisebb legyen, minél kevésbé feszüljön. Másrészt a kisebb sebzés általában kevesebb nem kívánatos mellékhatással gyógyul. Mindez megfelel a kis behatolású műtéti elvnek, amely egyre jobban terjed világszerte.(minimally invasive surgery, MIS) Bizonyos elváltozásokat vágás nélkül távolítunk el, ill. törekszünk a minimális sebzésre. Így mindez az enyhébb műtét utáni fájdalmon kívül a nyom nélkül történő gyógyulásra is megoldás. pl.: vágás nélküli visszér eltávolítás

   

 

 

 

Sebészet


Sebészetünk célja, hogy a műtétek fájdalom nélkül, ambulánsan, sebzés nélkül, vagy minimális sebzéssel történjenek. A páciens rövid várakozás után otthonába távozhasson. Olyan új technikákat alkalmazunk, mely mindezen célokat lehetővé teszi és egyben gyors, kevésbé kellemetlen felépülést is biztosít.


Tovább Árak

Plasztikai sebészet


Több mint egy évtizede fennálló plasztikai sebészetünk fő célkitűzése, hogy nyugodt körülmények között, kellemes környezetben, amikor csak lehetséges ambulánsan, fájdalom nélkül történjen a beavatkozás. Egyik különlegességünk az ambulánsan történő mellplasztika.


Tovább Árak
 • "Innovatív Medicina - C-Medic Orvosi Centrum"

 • "Egészség, Szépség, Harmónia"