Terheléses szív UH és3 dimenziós CT szívkoszorúér vizsgálat

S

 

okan azt gondolnák csak a szívbetegek, szívpanaszokat érző emberek számára szükségesek a kardiológiai vizsgálatok. Egészen más jellegű panaszok, mint szédülés, ájulás, légszomj, nehézlégzés, testsúlygyarapodás, mindkét oldali boka duzzanat, stb. esetén is felmerül a szívbetegség lehetősége. Természetesen szívtáji fájdalom, szívdobogásérzet esetében érdemes kardiológiai vizsgálatot végezni. Külön említést érdemel főleg idősebb páciensek számára, általában különösebb panasz nem okozó pitvarremegés (pitvarfibrilláció), szív ingerületképzési, szívideg vezetéses zavar fennállásának kiszűrése. Ennek korai kimutatásával elkerülhető tüdő és agyér vérrög okozta elzáródás (stroke, gutaütés) bénulás, hirtelen halál. Napjainkban népszerű a fogyókúra, a fitnesz, a sportolás. Van aki csak kampány jelleggel kezd mozogni, mely hirtelen fellépő megterhelést okozva, súlyos szívproblémákhoz vezethet. A hirtelen fogyás is kihathat a szív állapotára. Másfelől a folyamatosan sportolók, táplálék kiegészítőket alkalmazók számára is fontos lehet az terhelés közben történő szív állapotfelmérés.

Kardiológiai vizsgálatok egész sora áll rendelkezésünkre, melyekkel idejekorán felfedezhetők a rendellenességek, és az érrendszeri állapotfelmérést segítő eszközparkunk is a legmodernebb lehetőségeket nyújtja.

Kardiológiai rendelésünk egyike a  legfontosabb profiljainknak. Mivel a szív-érrendszeri megbetegedések a leggyakoribb betegségek közé tartoznak, különös figyelmet fordítunk arra, hogy   a legmodernebb vizsgálóeszközökkel tudjuk felderíteni a betegségek már korai jeleit is. Különlegességként, a szokásos vérnyomásmérés, EKG, szív ultrahang, holter, testzsír arány és vérvizsgálaton kívül terheléses EKG ( dopamin és ergometriás terheléses EKG ) terheléses ultrahang vizsgálat ( dopamin és ergometriás terheléses ultrahang, 2D Strain  és Stress Echo vizsgálat) lehetővé teszi a szív izomfal más készülékkel nem, vagy csak nehezen kimutatható

elváltozásait. A korai érelmeszesedés kiszűrésére alkalmas eljárások is rendelkezésünkre állnak: a 3 dimenziós szív ill. szívkoszorúér CT vizsgálat. A szív-érrendszeri megbetegedések ellátása komplex feladat.

Szakrendelésünkön az ambuláns ellátás teljes  egészét biztosítani tudjuk.

 

 • vérnyomás vizsgálat
 • pulzoximeteres vizsgálat
 • szemfenék vizsgálat
 • EKG
 • EKG, vérnyomás otthoni monitorizálás (Holter, ABPM)
 • szív ultrahang
 • terheléses EKG
 • terheléses szív ultrahang
 • szívkoszorúér meszesedés mérés ( Ca score )
 • CT szívkoszorúér vizsgálat

 

Speciális vizsgáló eljárásaink

Kattintson a képre!

Terheléses szív ultrahang

 

 

Szívkoszorúér meszesedés mérés ( Ca score )

 

 

3 dimenziós CT szívkoszorúér vizsgálat

 

Speciális szolgáltatások

Kattintson a képre!

Kellemes környezetű rendelő információs panellel

 

Telefonon történő előjegyzéses rendszer

 

TB kártya nélküli ellátás

 

Összes egészségpénztárral szerződés

 

Kérdések és válaszok
 • Családban többeknek volt infarktusa. Van-e nekem is hajlamom rá?

  A szívinfarktus kialakulását számos tényező okozhatja. Komplex belgyógyászati és kardiológiai vizsgálat szükséges ahhoz, hogy erről megbízható véleményt lehessen mondani. Amennyiben arra irányult a kérdés, hogy van-e olyan vizsgálati módszer, mely korai fázisban ki tudja mutatni a szívkoszorúér meszesedést, akkor azt mondhatjuk, hogy több ilyen is létezik. Újabban a CT vizsgálat alapú Ca score ill virtualis coronarographia az egyik legjobb választás, mely rendelőnk számára is biztosított.

 • Komolyabban szeretnék sportolni, de félek, hogy bírni fogja-e a szívem ?

  Különböző kardiológiai vizsgálatok állnak rendelkezésre, de ezek közül azok a legfontosabbak, melyek terhelés közben figyelik a szervezet, ezen belül a szív működését. Rendelőnkben nem csak terheléses EKG, de terheléses szívultrahang is rendelkezésre áll, mely a szívizom, a szívbillentyűk működését fizikai terhelés közben is figyelni képes. Ezek a vizsgálatok jól kimutatják szívének terhelhetőségét.

 • Fogyókúra mellett, gyengébbnek érzem magam, és néha fulladok? Lehet baja szívemnek a fogyókúrától?

  Igen, előfordul szív rendellenesség erőltetett fogyókúra mellett, főleg ha egy látens szívbetegséggel is rendelkezett a fogyókúrázó. Érdemes kardiológussal felvenni a kapcsolatot. Külön tanácsolni is szoktuk, hogy intenzívebb fogyókúra mellett időszakos kardiológiai vizsgálat történjen, de legalább azt megelőzően, hogy nehogy komolyabb probléma lépjen fel a nem megfelelő fogyókúrázás során.

 • Főleg éjjelente szívdobogás érzésem van?

  Ezen panasz leggyakrabban idegességtől, stressztől szokott előfordulni, de természetesen a szív komolyabb megbetegedésére is utalhat. Mindenképpen szakorvosi vizsgálat javasolt.

 • "Innovatív Medicina - C-Medic Orvosi Centrum"

 • "Egészség, Szépség, Harmónia"