Plasztikai és esztétikai sebészeti beavatkozások

Szemhéjplasztika

Alkati adottságoktól függően már akár a negyven éves korosztályt is érintő probléma a felső szemhéj megereszkedése, vagy az alsó tasakossá válása. Idősebbeknél mindez orvosi problémát is okozhat. (látótér beszűkülés, szem kiszáradás) A szemünk az egyik legjobb tükrözője életkorunknak, mivel ez a terület van leginkább a figyelem középpontjában a mindennapjaink során. A felső szemhéj korrekciójánál Igen hálás beavatkozásról van szó, mivel minimális kellemetlenséggel, sokszor jelentős megfiatalodás érhető el. A beavatkozás hege nyitott szem mellett nem látszik, és néhány hónap múlva el is tűnik. Az alsó szemhéj korrekciójánál gyakran a tasakosságot okozó zsírszövetet is el kell távolítani a megnyúlt bőrrel együtt, ezért kicsit tovább tart a beavatkozás. A seb bár minimálisan, de átmenetileg jobban látható, mint a felső szemhéjplasztika esetében.

Ráncfeltöltés, ajakfeltöltés, botox kezelés

Ráncfeltöltés során a kifejezettebb ráncokat, bőr alatti kötőszöveti hiányt töltjük fel folyékony implantátummal, feltöltő anyagokkal. Ezek az anyagok általában 1/2-4 év alatt szívódnak fel. Botox kezelés során (botulinum toxin) az arc bizonyos izmainak tartós elernyesztésével érjük el a ráncmentességet, ill. az erősebb ráncok mélységének csökkenését. Hatása 3-6 hónap között várható. Rendelőnkben lehetőség van a feltöltés hatását modellezni, így a páciens néhány óráig láthatja a várható eredményt, és egyben a feltöltő anyag mennyisége is jól meghatározható.

Zsírleszívás, hasplasztika

Kisebb korrekciók esetén helyi érzéstelenítésben, nagyobb területek kezelése esetén altatásban történik a beavatkozás. Általában a comb, has, deréktájék kisebb kontúrhibáinak megszüntetésére szoktuk alkalmazni, mely esetekben fájdalom nélkül, ambulánsan, helyi érzéstelenítésben, nagyon jól tolerálható módon történik a beavatkozás. 

A has bőrének megereszkedése esetén, nagyobb mértékű hasi elhízás megoldására a zsírleszívás helyett már csak hasplasztika jön szóba. Bizonyos esetekben, amennyiben az elégséges mini hasplasztikát is végzünk helyi érzéstelenítésben, ambulánsan.

A hasplasztikával sokszor a szeméremdomb bőrének megereszkedését is javítani, korrigálni lehet.

Karplasztika

Sok hölgy számára igen zavaró jelenség, amikor a felkar bőre, fogyás, izom-kötőszöveti sorvadás, öregedés kapcsán logóvá válik. Megoldása minden esetben a felkar többlet bőrének kimetszésével történik. Így annak belfelszínén,  alapvetően rejtett módon hosszanti heg marad.

Visszér műtét, bőrsebészet

A visszeresség és a bőrelváltozások esztétikus megoldásainak leírását a

visszérambulancia és a bőrsebészet oldalunkon találja.

  • "Innovatív Medicina - C-Medic Orvosi Centrum"

  • "Egészség, Szépség, Harmónia"