Sebészeti beavatkozások

Orvosi Centrumunkban számos sebészeti megoldást nyújtunk ambulánsan. A beavatkozások helyi érzéstelenítésben, gerincérzéstelenítésben, vagy altatásban történhetnek. Leggyakrabban érzéstelenítő adagolóval helyi érzéstelenítést alkalmazunk, a pácienseink abszolút megelégedésével. A módszer egyetlen hátránya, hogy kicsit hosszabbá teszi a beavatkozás idejét, cserébe viszont a tudatra, a szervezetre lényegében nincs semmiféle kihatása. A beavatkozás után azonnal felkelhet, fél órán belül távozhat a páciens.

Amennyiben olyan megbetegedésről van szó, melynek megoldása kórházi hátteret igényel (epekő, nagyobb sérv, bizonyos visszérműtétek) TB kártyára, az ország egész területéről fogadni tudjuk háttérkórházunkon keresztül a betegeket.

 

A képgaléria megnyitásához kattintson a képekre

 

 

 • A műtéti fájdalomcsillapításról

  A beavatkozások, testbe hatoló vizsgálatok esetén többféle gondolat is felmerül az emberekben. Érzi-e, fájni fog a beavatkozás? Lesz-e műtét után fájdalom?

  Orvosi Centrumunk nagy hangsúlyt helyez a fájdalommentesség kérdésére. Ennek megfelelően a beavatkozásoknál az alábbi érzéstelenítő módszereket alkalmazhatjuk:

  Tű nélküli helyi érzéstelenítés, fagyasztás alkalmazása kis területre pl.: gyulladt benőtt köröm esetén

  Alacsony nyomású helyi érzéstelenítés, melynek lényege, hogy a hatóanyag bejuttatása semmilyen, vagy csak minimális kellemetlen érzettel jár. pl.: ambuláns visszér műtét

  A műtét utáni fájdalom leginkább a sebzés nagyságától és elhelyezkedésétől függ. Éppen ezért fontos, hogy a seb minél kisebb legyen, minél kevésbé feszüljön. Másrészt a kisebb sebzés általában kevesebb nem kívánatos mellékhatással gyógyul. Mindez megfelel a kis behatolású műtéti elvnek, amely egyre jobban terjed világszerte.(minimally invasive surgery, MIS) Bizonyos elváltozásokat vágás nélkül távolítunk el, ill. törekszünk a minimális sebzésre. Így mindez az enyhébb műtét utáni fájdalmon kívül a nyom nélkül történő gyógyulásra is megoldás. pl.: vágás nélküli visszér eltávolítás

   

Visszérműtét

1993 óta visszérambulanciánkon egyedül álló módon lehetőség van vágás nélkül, ambulánsan, azaz néhány óra alatt, fájdalom nélkül megszabadulni a visszerektől. A beavatkozás után rövid idővel már otthonába is távozhat a páciens. Megszokott életvitelét folytathatja, intenzívebb sportolás akár néhány hét múlva már lehetséges. Lézeres kezeléssel kiegészítve szinte az összes visszér típus kórházi műtét nélkül megoldható.

Az oldalág visszeresség megoldására mind a mai napig a legtökéletesebb esztétikai eredményt nyújtó vágás nélküli technikát az un. mikrovaricektomiát végezzük. Bár ez a technika időigényes (néhány óra), mégis megéri ezt végezni, mivel könnyen, és néhány hónap elteltével nyom nélkül gyógyul. Ezt a technikát mind a mai napig sem a lézer, sem a mikrohullámú, sem a nagyfrekvenciás, rádióhullámú módszer nem tudta kellőképpen kiváltani, mivel azok használhatósága oldalág visszeresség esetén több szempontból is korlátozott. További előnye, hogy a kiújulásra hajlamos visszeresség esetén, annak újabb műtétje során nem lesz egyre több esztétikailag zavaró vágási heg a lábon.

A főtörzsi típusú visszeresség esetében a comb területen a világszerte legjobb és leginkább elterjedt lézeres visszérkezelést alkalmazzuk. Tapasztalt orvos kezében, betartva és időt szánva a lézeres kezelési protokollra mind a mai napig az egyik legeredményesebb és legkevesebb panaszt okozó eljárás. Így ambulánsan, kórházi bent fekvés nélkül megoldható a visszérkezelés, ami hagyományos műtét esetében mind a mai napig altatásban, vagy gerincérzéstelenítésben történik.

 

Lásd még visszér ambulanciánk leírását

 

Részletes visszérrel foglalkozó weboldalunk:www.visszer.hu

Aranyér műtét és végbél környéki beavatkozások

Aranyér ambulanciánkon közel húsz éves tapasztalattal a legmodernebb technikák alkalmazásával az aranyeresség összes típusánál ambuláns megoldást tudunk nyújtani. Az aranyeresség típusához igazítva alkalmazhatunk belső lézeres vagy ultrahangos technikát, amikor nem történik vágás. A vágással járó beavatkozásoknál lehetőségünk van a hagyományos technikán túl, az ultrahangos vágásra, melynek alkalmazása a műtét utáni fájdalom mértékét csökkenti.

További beavatkozásként a végbél táji váladékozó nyílással járó sipolyt (fistula ani), a fájdalmas végbélrepedést (fissura ani), farpofa redő közötti duzzanatot (dermoid cysta, sinus pilonidalis) a legmodernebb technikákat alkalmazva gyógyítjuk.

 

Lásd még aranyér ambulanciánk leírását.

Bőrsebészet

Kattintson a képre!

Bőrsebészet keretében mindig az elváltozás típusához, nagyságához, elhelyezkedéséhez igazítva választjuk ki a legmegfelelőbb eszközt annak megoldására, eltávolítására.


Eszközparkunk:
Hagyományos esztétikai kimetszés rejtett, sokszor felszívódó fonallal végzett bőrvarrás technikával. Nincs látható fonalvég.
Bőrexpander alkalmazása nagyobb elváltozások esetében.
Vágás nélküli technikák, szilikon gél, injekciós  kezelés.
Mikrohullámú technika (speciális nagyfrekvenciás készülék), mely jól megválasztott esetekben lényegében látható heg nélkül dolgozik.
Lézer.
Fagyasztásos technika.

 

 

 

 

 

Bőrelváltozások esztétikus eltávolítása, megoldása.

Anyajegyek, napszeplő (naevus pigmentosus)
Bőrdaganatok, rosszindulatú anyajegyek (fibroma, basalioma, melanoma malignum)
Öregkori túlhámosodás (keratosis senile, keratosis seborrhoica) vágás nélküli eltávolítása
Durva bőrheg  (cicatrix hypertrophicans) megoldása sebészi és nem sebészi megoldásokkal 
Vírusszemölcs (verruca vulgaris, molluscum contagiosum)
Hegyes függöny nemiszervek és végbél környékén (condyloma acuminatum)
Verejték és faggyúmirigy daganatok valamint bőr alatti zsír daganat (atheroma, lipoma, lipomatosis) kis metszéses, vagy tűszúrásnyi ponton keresztül történő megoldása.
Ínhüvelysérv daganat (ganglion) hagyományos és vágás nélküli megoldása.
Benőtt köröm tartós keskenyítése mikrohullámmal vagy lézerrel. 95%-ban tartós eredményt biztosít.

 

Lásd még bőrsebészet oldalunk leírását.

További információ a sebészeti rendelés oldalunkon

 • "Innovatív Medicina - C-Medic Orvosi Centrum"

 • "Egészség, Szépség, Harmónia"